Matematik

logaritmefunktion= ln(t)(3-ln(t))=0

20. august 2014 af gacie97 - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har brug for hjælp med at løse denne her ligning:

ln(t)(3-ln(t))=0

Vil i være søde at hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2014 af Eksperimentalfysikeren

Du kalder ln(t) for x. Herefter løser du ligningen. Til sidst finder du t ud fra x.

Du kan direkte ud fra ligningen x*(3-x) = 0 se løsningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2014 af LeonhardEuler

ln(t)\left ( 3-ln(t) \right )=0\Leftrightarrow -1\cdot ln^2(t)+3\cdot ln(t)=0

Du har nu en skjult andengradsligning, som du ved hjælp af substitution let kan løse. Sæt ln(t) = x og benyt nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2014 af SuneChr

Benyt 0-reglen:
ln t  = 0  ∨  3 - ln t  = 0


Svar #4
20. august 2014 af gacie97

Mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2017 af moha2206 (Slettet)

kan du ikke lige skrive mellem regninger ned, er igang med den samme opgave og kan ikke finde ud af den 


Skriv et svar til: logaritmefunktion= ln(t)(3-ln(t))=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.