Matematik

Naturlige-logaritmefunktion

20. august 2014 af Zall - Niveau: A-niveau

Kan nogle hjælpe med at isolére, K:
ln(3) + (-ln(e))/303 * K = (-ln(e))/288 = K

e = 2,78


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at ln(e) = 1.

Du har allerede isoleret K i den højre ligning:

        K = -1/288 .

Eller skriv det op korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. august 2014 af AskTheAfghan

Du kan benytte, at ln(e) = 1. Der skal være kun et lighedstegn i dette udtryk.


Svar #3
20. august 2014 af Zall

Ligningen skulle hedde:
ln(3) + (-ln(e))/303 * K = (-ln(e))/288 * K

men hvis jeg sætter ln(e) = 1, så får jeg stadig ikke det til at gå op :(


Svar #4
20. august 2014 af Zall

Nej, undskyld nu får jeg det rigtigt :D tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så er ligningen

        ln(3) - (1/303)·K = -1/288·K ,

dvs

        ((1/303) - (1/288))·K = ln(3)

       K = -ln(3)·288·303/15 ≈ -6391,29

Benyt parenteser for at gøre det helt klart, hvad der skal divideres med hvad.


Skriv et svar til: Naturlige-logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.