Dansk

Hej søde og rare mennesker. Skal til at lave en redgørelse af en novelle. Nogen som har gode råd og tips?

20. august 2014 af Jukisa (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan starter man en redegørelse og hvordan skriver man egentlig en? Har læst om at det ikke skal være kronologisk. Og at man skal tage de vigtiste ting fra novellen og skrive om dem! Kan det passe?

Tak på forhånd og hav nu en dejlig aften.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2014 af Mumi95 (Slettet)

I redegørelsen, som også er kortere end referatet, følger man heller ikke nødvendigvis rækkefølgen i det man gengiver, men man gengiver indholdet på en systematisk og logisk måde, som man selv har bestemt. F.eks. kan man præsentere hovedpåstanden i en tekst i starten af redegørelsen, selv om den i teksten er placeret til sidst. Og man kan samle begrundelser og argumenter for påstanden på en mere ordnet og overskuelig måde, end artiklen har gjort. Det er dog stadig afgørende her som i referatet og resumeet, at man ikke lægger noget til, men forholder sig neutralt til det, man redegør for. Man må gerne benytte udvalgte citater for at understrege centrale passager eller forhold i teksten. Endelig kan redegørelsen med fordel bruge udtryk, der markerer, hvordan  man selv behandler og ordner stoffet. Man skriver f.eks. ”Den centrale påstand i teksten er...”, ”Tekstens overordnede synspunkt er...”  ”Teksten begrunder det med...” , ”Teksten argumenterer for...”, Teksten kommer med en række belæg, der underbygger hovedpåstanden...”

(https://sites.google.com/site/danskfag/skriftlighed/referat-resume-og-redegoerelse)


Skriv et svar til: Hej søde og rare mennesker. Skal til at lave en redgørelse af en novelle. Nogen som har gode råd og tips?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.