Matematik

Matematik vektorfelt

20. august 2014 af 1113 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg sidder med den her opgave og er helt blank. Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Skærmbillede 2014-08-20 kl. 18.18.46.png

(a) At vektorfeltet F = [Fx , Fy, Fz] er konservativt, betyder, at det kan skrives på formen

        F = U = [∂U/∂x , ∂U/∂y , ∂U/∂z] ,

altså at det er gradienten af et potential. Vis, at det er tilfældet her.

b) Benyt vinket i opgaven. Der integreres over halvcirklen i 1. og 4. kvadrant. Benyt polære koordinater

        x = r·cos(θ) , y = r·sin(θ) , dxdy = r dr dθ , 0 ≤ r ≤ 1 , -π/2 ≤ θ ≤ π/2 .


Skriv et svar til: Matematik vektorfelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.