Matematik

matematik en milliondel af et sekund.

20. august 2014 af Flappetdreng (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har lidt svært ved at lave/forstå denne opgave ville høre om nogen der kunne hjælpe. :)

En milliontedel af et sekund klades et mikrosekund. hvor lang tid er et mikroårhundrede, når det difneres tilsvarende? (vink: regn med, at et århundrede indeholder 25 skudår).

jeg kan ikke lige finde ud af den også hvor jeg starter men fascist listen siger den giver 52 minutter håber nogen lige vil forklare mig hvordan man gør :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2014 af peter lind

Du skal dividere et århundrede med en million (106 )


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Et mikroårhundrede er en milliontedel af 100 år. Beregn antallet af dage i 100 år, og divider med 1000000 .

100 år = (75·365 + 25·366) dage = (100·365 + 25) = 36525 dage

          = 36525·24 timer = 876600 timer = 52.596.000 minutter

1 μ(100år) = 52.596.000 minutter / 1.000.000 = 52,596 minutter


Svar #3
20. august 2014 af Flappetdreng (Slettet)

tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: matematik en milliondel af et sekund.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.