Matematik

Matematik spørgsmål de to psitive tal a og b

20. august 2014 af Flappetdreng (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har lidt svært ved at forstå hvordan man regner det her ud håber nogen kan hjælpe mig og forklare hvordan man gør :)

De to positive hele tal a og b opfylder, at a(a-b)=23. find b

jeg forstår ikke lige hvad man gør jeg håber nogen kan hjælpe mig med den her :) fascist siger b giver 22 men jeg ved ikke lige hvordan jeg finder ud af det....


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2014 af peter lind

brug at 23 er et primtal og a > a-b


Svar #2
20. august 2014 af Flappetdreng (Slettet)

jeg ved godt 23 er et primtal men hvordan finder jeg så ud af a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2014 af peter lind

a*(a-b) er produktet af to hele positive tal. Da 23 er et primtal, må det ene af tallene være 23 og det andet 1


Svar #4
20. august 2014 af Flappetdreng (Slettet)

a er 23 så? og b er 22? eller har jeg stadig ikke forstået det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt. Da tallet 23 er et primtal, kan det kun skrives som produktet af to hele positive tal på den ene form

        23 = 1·23 .

Da produktet a·(a-b) også repræsenterer denne form. må et af tallene a og (a-b) være 1, og det andet må så være 23. Da både a og a-b er positive, er a > a-b, og a må da være det største af de to tal 1 og 23, dvs.

        a = 23 , og

        a-b = 1 , dvs.   b = a-1 = 23-1 = 22 .


Svar #6
20. august 2014 af Flappetdreng (Slettet)

super så fandt jeg ud af det tak skal du have :)


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål de to psitive tal a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.