Matematik

Matematik spørgsmål angiv det mindste og det største 5 cifrede tal

20. august 2014 af Flappetdreng (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har lidt svært ved dette regne stykke jeg håber nogen lige vil hjælpe mig.. :)

angiv det mindste og det største 5 cifrede tal, som går 37 går op i.

jeg kan ikke helt finde ud af det jeg håber nogen vil hjælpe mig lidt med hvordan man gør :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2014 af peter lind

Det mindste 5 cifret tal er 10.000 og det største er 99.999 Divider de tal med 37


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kan benytte som en hjælp, at

        37 · 27 = 999


Svar #3
20. august 2014 af Flappetdreng (Slettet)

hmmm jeg forstår det ikke lige helt endu...


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Et tal, der er deleligt med 37, har formen    p = 37·n .

Det mindste 5-cifrede tal er 10000 . Løs da ligningen

        37·n = 10000

Løsningen n er ikke et helt tal, så der rundes op til nærmeste hele tal for at finde det mindste 5-cifrede tal, der er deleligt med 37.

Det største 5-cifrede tal er 99999. Løs da ligningen

        37·m = 99999

Løsningen m er ikke et helt tal, så her rundes der ned til nærmeste hele tal for at finde det st8rste 5-cifrede tal, der er deleligt med 37.


Svar #5
20. august 2014 af Flappetdreng (Slettet)

arh okay det forstod jeg godt tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål angiv det mindste og det største 5 cifrede tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.