Fysik

Måling af effekt -fysik c

20. august 2014 af maria1901 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 

jeg sidder med en øvelse hvor jeg skal udregne effekten.

Jeg kender formlen p=omsat energi/ tid 

og i opgaven har vi tiden 1 time dvs 3600 sek

 og den omsatte energi er på 5.4 MJ

Skal jeg  så bare sige (5,4MJ/3600)= 0,0015 ? eller skal jeg omregne andre ting for at få det i watt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal benytte, at præfixet M betyder 106 (Mega), altså

        p = 5,4·106 J / (3600 s) = 1,5 kW


Svar #2
20. august 2014 af maria1901 (Slettet)

#1

Du skal benytte, at præfixet M betyder 106 (Mega), altså

        p = 5,4·106 J / (3600 s) = 1,5 kW

Kan du uddybe? hvorfor ganger du med 10


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jeg ganger ikke med 10. Jeg ganger med 106 , da 1 MJ = 106 J .


Svar #4
20. august 2014 af maria1901 (Slettet)

ahaa tak for svar..

Hva nu hvis jeg skal omregne det fra kW til W? ksal jeg gange med 1000


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, præfixet k betyder jo 103 .


Svar #6
20. august 2014 af maria1901 (Slettet)

#5

Hva gøre jeg hvis jeg skal udregne fra MJ til kWh og hvorfor? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Benyt, at 1kWh = 103 W · 3600 s = 3,6 MJ .


Skriv et svar til: Måling af effekt -fysik c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.