Matematik

Magiske trekanter

20. august 2014 af okayholy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens.

Jeg prøver at løse denne gåde, men jeg kan bare ikke! -.-'.

Søger noget hjælp derude, der sidder garanteret nogle klogehoveder derude! ;)

http://www.stigpoulsen.dk/index.php?option=com_content&view=article&id=17&Itemid=20

SKRIV NUUUUUUUUUUUUUUUU.... 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2014 af anonym000

Arealet kan ikke være det samme.

- - -

...............


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2014 af anonym000

Så for at besvare spørgsmålet: "Kan det virkelig passe ?" . Nej, det passer ikke.

- - -

...............


Svar #3
20. august 2014 af okayholy (Slettet)

Jamen, jeg forstår det slet ikke.. :o


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. august 2014 af Stats

Du har sikkert hørt om optimering.. :)

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #5
20. august 2014 af okayholy (Slettet)

hvad betyder optimering?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. august 2014 af Stats

Du ved.. Jeg vil have størst areal med så lidt materiale... Eller størst omkreds med så lidt materiale osv..

Det kan også være mindst af x med mindst y

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. august 2014 af anonym000

#3

Fortæl, hvad det er du som ikke forstår. Vær konkret :-)

#4

Det har ikke noget med optimering at gøre!

- - -

...............


Svar #8
20. august 2014 af okayholy (Slettet)

# 7 jeg forstår ikke trekants gåde. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

De sammensatte figurer er ikke trekanter. Den grønne og røde trekant er ikke ensvinklede med hinanden.

I den øverste "sammensatte trekant" buer "hypotenusen" indad mod figuren. I den nederste "sammensatte trekant" buer "hypotenusen" ud fra figuren, hvorfor der er plads til det ekstra, hvide kvadrat.


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. august 2014 af anonym000

- - -

...............


Svar #11
20. august 2014 af okayholy (Slettet)

#9 og # 10 Nåe okay. :-) Tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. august 2014 af SuneChr

Man kan nu passende dreje den øverste figur 180º og lægge de to figurer sammen til et rektangel. Lad rektanglet ligge i 1. kvadrant i et koordinatsystem med de fire hjørner i
(0 ; 0) , (13 ; 0) , (0 ; 5) og (13 ; 5) . Lad endvidere kurven med funktionen
f\left ( x \right )=-\frac{6}{2197}x^{2}+\frac{71}{169}x
dele rektanglet i to punktmængder. Mon ikke de to punktmængder har samme areal?


 


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Kurven (parabelen) går gennem rektanglets to punkter (0;0) og (13;5) . Rektanglets areal er

        Arekt = 5·13 = 65 ,

men arealet af den del af rektanglet, som ligger under parabelen, er

        Aunder_kurve = 013 f(x) dx = 71·132/(2·169) - 6·133/(3·2197) = 71/2 - 2 = 67/2 .

Den del af rektanglet, der ligger over parabelen, har derfor arealet

        Aover_kurve = 65 - (67/2) = 63/2 .


Brugbart svar (0)

Svar #14
21. august 2014 af SuneChr

\int_{0}^{13}f\left ( x \right )\textup{d}x\: -1\, =\, \frac{5\cdot 13}{2}             Arealet under kurven minus kvadratet med arealet 12
                                                                                                   
har samme areal som punktmængden over kurven.
 


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. august 2014 af SuneChr

# 13
Funktionen i # 12 og indlægget # 14 slettes.

Ja, problemstillingen må naturligvis være
\int_{0}^{13}\left ( 5-f\left ( x \right ) \right )\textup{d}x\: =\: \int_{0}^{13}f\left ( x \right )\textup{d}x\: -1\: \Rightarrow \int_{0}^{13}f\left ( x \right )\textup{d}x\, =\, \frac{5\cdot 13+1}{2}
Da må f rettes til med lidt andre koefficienter:
f (x)  =  -  3/2197 x2 + 68/169 x


Svar #16
21. august 2014 af okayholy (Slettet)

#15 #13 Så svaret er: ??

#9

De sammensatte figurer er ikke trekanter. Den grønne og røde trekant er ikke ensvinklede med hinanden.

I den øverste "sammensatte trekant" buer "hypotenusen" indad mod figuren. I den nederste "sammensatte trekant" buer "hypotenusen" ud fra figuren, hvorfor der er plads til det ekstra, hvide kvadrat.


Brugbart svar (0)

Svar #17
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Svaret er, at der er tale om en illusion, som nævnt i #10, og den nærmere forklaring er givet i #9.


Svar #18
21. august 2014 af okayholy (Slettet)

#17 Okay, tak igen!


Skriv et svar til: Magiske trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.