Matematik

Isolering i matricer

21. august 2014 af studieportalen0 (Slettet) - Niveau: A-niveau

en vektor gange med en matrix lig med en vektor. 

en af vektorerne indeholde variabel som skal isoleres. se det vedhæftede. 


Svar #1
21. august 2014 af studieportalen0 (Slettet)

Facit vedhæft 

Vedhæftet fil:Facit.PNG

Svar #2
21. august 2014 af studieportalen0 (Slettet)

Isolering i Mathcad 

stemmer ikke overens med facit. nogle der kan forklare hvad jeg gør forkert? 

Vedhæftet fil:Mathcad.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du har en ligning af formen

        k·A q = p ,

hvor A er en 2x2 diagonalmatrix, og p og q er vektorer . Så er

        q = (1/k)·A-1 p .

Da A er en diagonalmatrix, er A-1 specielt let at beregne:

        A = diag[d1 d2] ⇒ A-1 = diag[1/d1 1/d2] .


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du får jo det samme i #2 som i det håndskrevne i #1.

√2 / 2 = 1 / √2 .


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Da

        A = k·diag[1+√2  √2] og p = [0  -p]T ,

er

        A-1 = (1/k)·diag[(√2)-1  1/√2] , er

        q = (1/k)·[0  -p/√2] .


Svar #6
21. august 2014 af studieportalen0 (Slettet)

Tak for det, jeg havde ikke indset at #2 og #1 var ens. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det (identiteten i #4) blev du ellers også gjort opmærksom på i din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1503880


Svar #8
21. august 2014 af studieportalen0 (Slettet)

#7 du har ret, jeg har vist tankerne andetsteds i dag. 


Skriv et svar til: Isolering i matricer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.