Matematik

Areal af trekant udtrykt ved x

21. august 2014 af anonym122 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! jeg har brug for hjælp til en opgave i matematik.

Den ligger i det vedhæftede dokument, kun opgave a


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

A = 1/2 * h * g = 1/2 * f(x) * x = 1/2 * (1-x^2)*x = 1/2*(x-x^3)

Du benytter blot arealformlen for en trekant. Højden af trekanten er f(x), grundlinjen er x og derefter indsætter du bare i arealformlen, som jeg har gjort. 

Mht. omkredsen benytter du blot afstandsformlen. Udregn afstanden mellem O og P, P og Q og til sidst Q og O. Læg afstandende sammen. Resultatet skal kunne reduceres til det, der står i opgaven. 


Svar #2
21. august 2014 af anonym122 (Slettet)

okay tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Jeg har forklaret dig fremgangsmåden i #1. Benyt afstandsformlen


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2014 af SuneChr

# 1  Snitten95
Du kan benytte disse knapper:
SP 2108141155.PNG
 

Vedhæftet fil:SP 2108141155.PNG

Svar #5
21. august 2014 af anonym122 (Slettet)

er det så sådan her?:

|OP| = sqrt((x-x1)^2+(f(x)-y1)^2)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

#4 

Tak for det. Jeg har nemlig været i tvivl om, hvor de var at finde. Igen tak. 

#5 

Ja, men du skal jo så indsætte forskriften for f(x), når du beregner afstanden fra P til Q og fra O til P. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

#4
Er der en funktion til kvadratrod?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2014 af mathon

tast fx

Før cursoren hen over feltet med xa uden at taste.

Nu kommer bl.a. et kvadratrodstegn frem, som du kan vælge og taste.


Skriv et svar til: Areal af trekant udtrykt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.