Matematik

Funktioner / Variable sammenhænge

21. august 2014 af JonesJones (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.
Nu har jeg siddet og knoklet længe med dette og er derfor meget intereresseret i, at høre om mine facit er korrekte? Det er broen til mit viderer arbejde og har derfor lige behov for at få bekræftet om det er korrekt eller ej. Svarene står med fed, På forhånd tak til dette glimrende form. :)

I en kommune betaler beboerne både en vandafgift på 6,20 kr. pr. m3 vand og en vandafledningsafgift på 16,30 kr. pr. m3 vand. Desuden betales en årlig fast afgift på 400 kr

a) Bestem en forskrift for funktionen, som angiver den samlede pris som funktion af vandforbruget i m3.
Er min forskrift korrekt?
y = (16,3 + 6,2) * X + 400   ???

b) En familie brugte et år 160 m3 vand. Bestem deres samlede udgift til vand.
Ved min formel får jeg 4000 kr. ???

c) Beregn familiens max-forbrug året efter, hvor de højst ville bruge 3100 kr.
Max 120 m3 vand må de forbruge ???
 


En funktion er givet ved forskriften:
y = 4 - 2x    
Udfyld følgende støttepunktstabellen

x    -3    -2    -1     0     1     2     3
y    10    8      6     4     2     0    -2


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2014 af mathon

c) Beregn familiens max-forbrug året efter, hvor de højst ville bruge 3100 kr.

       løs ligningen
                                3100 = 22,5x +400


Svar #2
21. august 2014 af JonesJones (Slettet)

Ja, er det ikke 120?

3100 = 22,5 * X + 400   <=>

3100 - 400 = 22,5 * X   <=>

2700 = 22,4 * X   <=>

2700 / 22,5 = X   <=>

X = 120 ?

Er det ikke korrekt?

Og er de andre korrekte?

Mvh og tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2014 af mathon

2700 = 22,4 * x   <=>  2700 = 22,5 * x  

ellers     OK


Svar #4
21. august 2014 af JonesJones (Slettet)

Ja, der sneg sig lige en fejl ind :)
Mange tak forhjælpen!


Skriv et svar til: Funktioner / Variable sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.