Matematik

opgave b og c

21. august 2014 af snilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen. Hvordan løser jeg henholdvis opgave b og c i opgaven, der er vedhæftet som billede. Jeg har bestemt a=0,179 og b=62,1, ved at lave en lineær regression i TI-Nspire. Modellen hedder derfor: f(x)=0,179x+62,1 i opgave a. 

Vedhæftet fil: Opgave 12.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. august 2014 af mathon

   b)

              y = 0,179 · (2014 - 2006) + 62,1


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. august 2014 af mathon

c)
         Løs ligningen
 
                                 65 = 0,179 · x + 62,1


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

b) Indsæt y(8). Dette er svaret. a fortæller, at den gennemsnitlige tilbagetrækningsalder vokser med 0,179 år pr. år. 

c) Løs ligningen 65,0001 = 0,179*x + 62,1


Svar #4
21. august 2014 af snilo (Slettet)

Så får jeg x=16,20, fortæller det hvilket år der er tale om?


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. august 2014 af mathon

Det fortæller, at den modelforventede, gennemsnitlige tilbagetrækningsalder er 65 år
16,20 år efter 2006.


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. august 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Det er så 16,2 år efter 2006.


Svar #7
21. august 2014 af snilo (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: opgave b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.