Matematik

Matematik, definitionsmængde - inverse funktioner

21. august 2014 af Katrine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa. 

Jeg har fået stillet nedenstående opgave og har regnet den første opgave ud, men jeg ved ikke, hvordan jeg får fundet dm(f), altså opgave b, er der nogen der kan hjælpe? :-)

Prisen for en bestemt vare kan beskrives ved følgende lineære funktion: Hvor x er antal stk. og p(x) er prisen pr. stk.

a) Forklar denne prisfunktion: p(x) = -0,02x + 120 

Hver gang afsætningen stiger, så falder prisen med 0,02x. Startprisen er 120, hver gang de sælger 50 stk., falder prisen med 1 kr.
 

b) Angiv definitionsmængden for p(x)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2014 af SuneChr

Der er formodentlig en grænse for,  h v o r   billigt producenten vil sælge sin vare.
Skal varen foræres væk, har vi
- 0,02·x + 120 = 0
men det er vel lidt urealistisk?


Svar #2
21. august 2014 af Katrine (Slettet)

Ja, det er også det jeg tænker? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2014 af SuneChr

Der ligger nok mere i opgaven.
En produktion på x stk vil gi' en samlet pris på
psamlet pris = x·(- 0,02·x + 120)
Det kunne måske ha' en vis interesse at finde x, når psamlet pris har sit maksimum? 


Skriv et svar til: Matematik, definitionsmængde - inverse funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.