Matematik

X skal stå alene

21. august 2014 af DetErLine (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej (:

Står med det her regnestykke, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af.

Hvis jeg gerne vil have x til at stå alene, hvad går jeg så?

2x+x= 4x


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Saml alle led på venstre side, træk sammen, faktoriser, og benyt så nulreglen. Løs de to fremkomne ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2014 af Matematikhjælpdk (Slettet)

En anden metode man kan benytte er:

Saml alle led på venstre side

bestem diskriminanten dvs. d = b^2-4ac

Benyt formlen x = -b ±√d/2a


Svar #3
21. august 2014 af DetErLine (Slettet)

Det forstår jeg ikke noget af desværre.

Jeg skal kunne se for mig hvordan det ændrer sig for hver ting jeg gør.

f.eks.

3*x+3*5=3

3x=3-15

3x=-12

3x/3=-12/3

x=-4


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2014 af Matematikhjælpdk (Slettet)

#3

Ved metode #1 kan man gøre således:

1) Vi får x'erne til at stå på den ene side:

2x+x^2=4x

2x+x^2-4x=0

x^2-2x=0

Vi faktoriserer ved at sætte "x" uden for parantes og får:

x(-2+x)=0

x må derfor være x=0 og x=2 da der gælder følgende:

x=0: 0(-2+0)=0 , 0=0

x=2: 2(-2+2)=0, 0=0


Skriv et svar til: X skal stå alene

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.