Matematik

mat!

21. august 2014 af hugorme (Slettet) - Niveau: A-niveau

bestem tallet a, så 2 er rod i polynomiet P(x)=x3+ax2-ax+4.

nogle der kan hjælpe? være lidt mere hjælpsomme, og meget specifik. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2014 af peter lind

Løs ligningen P(2) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x = 2 i polynomiet og løs så ligningen  P(2) = 0 som en ligning i a.


Svar #3
21. august 2014 af hugorme (Slettet)

kan det passe at der giver 20-2a=0? :-/


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2014 af LeonhardEuler

Nej! Du har ...

P(2) = 0 ⇔

23 + a·22  - a·2 + 4 = 0 ⇔

 4a - 2a + 12 = 0 ⇔

...


Svar #5
21. august 2014 af hugorme (Slettet)

2a=-12?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2014 af LeonhardEuler

Ja. Det er korrekt. Nu mangler du stadig at isolere a helt.


Svar #7
22. august 2014 af hugorme (Slettet)

hvordan gør man da det??


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. august 2014 af LeonhardEuler

Divider med 2 på begge sider af lighedstegnet.


Svar #9
22. august 2014 af hugorme (Slettet)

a=-6?? :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. august 2014 af LeonhardEuler

Ja


Skriv et svar til: mat!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.