Matematik

hjælp

21. august 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle

jeg vil lige spørge hvad f(x) og hvad x angiver i denne opgave? 
 

"På en solrig sommerdag vokser koncentrationen af alger i vandet ved en bestemt strand 
med 7% i timen. Det oplyses, at der til at begynde med er en koncentration af alger på 
120 mio pr. L." 

Mange hilsner

Mie


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2014 af peter lind

Det er en eksponentialfunktion. Se kapitalformlen. x er tiden i timer


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det fremgår da ikke af opgaveteksten. Måske er det meningen, at du selv skal definere relevante variable og så opstille et udtryk for koncentrationen som funktion af tiden? Der er tale om en eksponentielt voksende funktion.


Svar #3
21. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

men hvad angiver f(x) og x i opgaven?? jeg vil nemlig godt forstår hvad det angiver inden jeg svarer på opgaven


Svar #4
21. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

og er der nogen der ved hvordan man reducerer:

(a+b)^2-a^2-ab??


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der er tale om Opg 1 i dette eksamenssæt

http://uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF14/Proever%20og%20eksamen/140523%201stx141-MAT-B-22052014.ashx

Opgaven nævner intet om x og f(x). Man skal indføre passende variable og opstille en model for udviklingen i koncentrationen som funktion af tiden. Hvis x betegner tiden og y koncentrationen, vil en sådan model have formen   

        y = f(x) ,

hvor man så skal angive funktiuonen f(x) ud fra oplysningerne i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Benyt en kendt kvadratsætning. Der er tale om opgaver uden hjælpemidler her. Benyt, hvad du har lært i folkeskolen.


Svar #7
21. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg forstår det altså ikke


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvad forstår du ikke her? Du kører to forskellige opgaver, og det er umuligt at vide, hvilken opgave du refererer til nu.


Svar #9
21. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg forstår ikke den med passende variable, jeg skal angive hvad fx og hvad x angiver og det er det ejg ikke ved?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Læs forklaringen i #5 igen og benyt så oplysningerne i opgaven til at opskrive funktionen f(x). Der skal ikke laves nogen beregninger; man skal blot lære at læse opgavens tekst og benytte det man har lært om forskellige typer af udvikling.


Svar #11
21. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

Betyder det at x angiver tiden og f(x) angiver koncentrationen af alger i vandet


Svar #12
21. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

og ift. den med at reducere bliver det (a+b)^2-a^2-ab => 2a*b+b^2-ab??


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, hvis man har valgt at x betegner tiden, så betegner x tiden, og tilsvarende, hvis man har valgt, at y = f(x) betegner koncentrationen, så betegner f(x) koncentrationen som funktion af tiden.


Svar #14
21. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

ja jeg har skrevet den op: 120*1,07^x


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. august 2014 af peter lind

#11 ja

#12 nej. Brug reglen om kvadratet af en toleddet størrelse


Svar #16
21. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

Er der nogen som kan hjælpe med opgave 4 i linket fra svar #5?? samt se om jeg har lavet opgave 2 rigtig (se svar #12)


Svar #17
21. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg kan ikke finde ud af reduceringsopgaven


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16 -- Der er tale om Opg 2 i det opgavesæt.

        (a+b)2 - a2 - ab = ...

Benyt en kendt kvadratsætning fra grundskolen og træk så sammen.

#14 -- Ja, det er korrekt.


Svar #19
21. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

vi har bare ikke benyttet os af kvadratsætninger


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Så må du hellere få det repeteret. Ellers udregn kvadratet på den toleddede størrelse efter standardmetoden.


Forrige 1 2 Næste

Der er 34 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.