Matematik

Forholdene mellem...

22. august 2014 af AnnesofieKlaest (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej jeg vil høre om der var nogle der ville hjælpe med hvordan man regner forholdene mellem længde og bredde.
Når det gælder kommatal.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2014 af Therk

\text{Ottar: } \frac{16{,}5m}{4{,}5m} = \frac{16{,}5m}{4{,}5m} \color{red} \cdot 1 \color{black}= \frac{16{,}5m}{4{,}5m} \color{red}\cdot \frac{2}{2} \color{black} = \frac{33}{9} = 3{,}\bar{6}

Længden på skibet Ottar er altså 3,666... gange så meget som dets bredde. Benyt samme fremgangsmåde for de andre skibe. Kan du se en tendens? Hvis ja, så er det svaret til den anden opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2014 af Soeffi

Vikinge handelsskibe var typisk brede (L/B er lille) for kunne medbringe stor last, krigsskibe derimod var slanke (L/B er stor) for at kunne sejle hurtigt.


Skriv et svar til: Forholdene mellem...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.