Matematik

Logaritmefunktioner

23. august 2014 af joakimersej (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle derude,

jeg har lidt problemer med en opgave, som lyder følgende:

Vis følgende: Hver gang Richtertallet stiger 1 trin (fx fra R = 5 til R = 6), udløses der 31,6 gange mere energi i form af seismiske bølger.

Jeg tænker jo helt sikkert der skal opstilles en graf eller ligning, men jeg er lidt usikker på hvilken og hvordan.

Alt hjælp er glædeligt modtaget. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2014 af thomaslarsen90Arocketmailcom (Slettet)

er det de eneste oplysninger?


Svar #2
23. august 2014 af joakimersej (Slettet)

Ja, udover at jeg har svarene på disse opgaver:

1. Bestem R for et jordskælv, hvor E = 1000 E0.
2. Den 12. januar 2010 blev Haiti ramt af et jordskælv på 7,0 på Richterskalaen. Bestem den energi (i joule) der blev udløst i form af seismiske bølger ved jordskælvet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2014 af SuneChr

Kald den udløste energi  f (x)  svarende til Richtertallet x
Der gælder da
f (x) = ax
f (x + 1) = ax + 1 = a · f (x)            hvor a = 31,6
Der gælder endvidere
log ( f (x) ) = x·log a


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk, at 31,6 er en tilnærmet værdi for √1000 .

Trådstarter bør formulere hele opgaven.


Svar #5
24. august 2014 af joakimersej (Slettet)

Ovenstående er hele opgaven. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Der må være beskrevet noget mere om definitionen af Richter-skalaen i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der mangler information som den, der er givet i starten af denne tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=23728


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.