Matematik

Eftervise indre produkt

23. august 2014 af 8700ralf (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej !

Jeg skal eftervise at:

 ?<p,q> =\sum_{j=0}^{n}a_j\bar{b_j}

er et indre produkt hvor p=a_nx^n+.....+a_1x+a_0 og q=b_nx^n+.....+b_1x+b_0

Jeg ved at følgende gælder for indre produkter:

1) < u,u> > 0

2)  <v,w> = <w,v>

3) <cv,w> =c<v,w>

4) <u+v,w> = <u,w> + <v,w>

Hvordan efterviser jeg dette bedst?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2014 af peter lind

Det indre produkt du beskriver er jo blot det sædvanlige indre produkt for vektorer. At det også er relateret til polynomier er ret ligegyldigt Så mangler der ikke noget ?

Hvis opgaven er som du beskriver den er det blot at indsætte de tilsvarende vektorer i de fire regler du skal eftervise


Svar #2
23. august 2014 af 8700ralf (Slettet)

Den er netop fordi det er med polynomier at jeg bliver forvirret, og ikke er sikker. Umiddelbart tænkte jeg også at Jeg bare skulle eftervise dem ved at sætte vektorne ind i deres respektive pladser.

Men opgaven er som jeg skriver.

Så jeg antager bare at det må være således, og så må jeg se om det er korrekt på mandag :)


Skriv et svar til: Eftervise indre produkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.