Matematik

trigonometri

23. august 2014 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej er der nogle der kan hjælpe mig med opgaven der er vedhæftet. Det er den opgave, der er understreget med rød?

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2014 af SuneChr

Man har
Areal af ΔBCD = 1/2·|BC|·|CD|·sin BCD


Svar #2
23. august 2014 af Ellapigen (Slettet)

vil sinus BCD sige at man skal tage sinus til trekantens areal på 6? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Nej, man skal tage sinus til vinkel BCD.


Svar #4
23. august 2014 af Ellapigen (Slettet)

er det helt specifikt vinkel C?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2014 af SuneChr

Da man, af den sammensatte ΔABC og ΔBCD , ikke entydigt kan afgøre, hvad vinkel C er, har man en
regel om, at det midterste bogstav i en vinkelbetegnelse entydigt bestemmer vinklen.
Således er vinkel BCA = 72º og dermed vinkel BCD = 180º - 72º
Vinklerne A og D er jo allerede entydigt bestemt og kan stå alene.
 


Svar #6
23. august 2014 af Ellapigen (Slettet)

tak er helt indforstået med hvad du mener!


Skriv et svar til: trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.