Matematik

Reducering med brøk og potens

23. august 2014 af uzzy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle matematikhoveder,

Jeg sidder og er kørt fast med følgende opgave omkring reducering med potenser i en brøk. 

a7*a-2/a4 

Håber at der er nogen der kan hjælpe og komme med en forklaring :)

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

\frac{a^7 \cdot a^-^2}{a^4} = \frac{a^5}{a^4} = a


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Benyt potensregnereglerne 

\frac{a^n}{a^m} = a^n^-^m  og a^n\cdot a^m = a^n^+^m


Svar #3
23. august 2014 af uzzy (Slettet)

Tak for det hurtige svar! 

Men forstår dog ikke hvordan a5/akan give a? Kan du muligvis uddybe det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Benyt regnereglen: Træk eksponenterne fra hinanden. I dette tilfælde skal du trække 4 fra 5. Det giver 1.
a^1 = a

Svar #5
23. august 2014 af uzzy (Slettet)

Okay på den måde! Tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Reducering med brøk og potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.