Matematik

Trekant

23. august 2014 af ryaan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej sider fast med en opgave som jeg ikke kan finde ud af.

I trekant ABC er <A=54 (GRADER) ,(AC)=10,2 og (BC)=9,1. Det oplyses at, <B er spids.

a) bestem <B

punktet D ligger på siden BC, således at (DC)=6,0.

b) Bestem (AD)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2014 af peter lind

I sådanne opgaver skal altid først lave en grov skitse af trekanten for at få overblik.

a) Brug sinusrelationerne

b) Find vinkel C og brug dernæst sinusrelationerne


Svar #2
23. august 2014 af ryaan (Slettet)

Forstår det stadig ikke helt, vil du være sød og skære det helt ud i pap?


Svar #3
23. august 2014 af ryaan (Slettet)

Sådan som jeg har forstået det dkal jeg så sige:

sin(B) = (b/a)·sin(A) = (10,2/9,1)·sin(54º) = 0,90681 , så B = 65,068º. ?

|AD|2 = |AC|2 + |DC|2 - 2·|AC|·|DC|·cos(C) ⇒ |AD| = 8,976 . ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2014 af peter lind

Metoden er rigtig


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.