Matematik

Angiv normalvektor

23. august 2014 af -snigeren- (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Har problemer med at løse følgende to spg (især angivelsen af normalvektor):

Angiv normalvektor og to punkter på linjerne med disse ligninger:

1) 3x - 9 = 0

2) 6x + y = 3(2x - y+1)

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2014 af SuneChr

En normalvektor n til linjen gennem (x0 ; y0) med ligningen
a(x - x0) + b(y - y0) = 0
er  n = (a ; b)
Bring derfor begge ligninger på denne form og aflæs direkte normalvektoren.
 


Svar #2
23. august 2014 af -snigeren- (Slettet)

Vedr opgaven 1. Her har jeg svært ved at indsætte ligningen i a(x - x0) + b(y - y0) = 0, fordi jeg ingen y har...?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2014 af mathon

1)

                  a(x - x0) + b(y - y0) = 0

                  ax + by - (ax0 + by0) = 0                   som for b = 0
  giver
                  ax - ax0  = 0        som for a = x0 = 3
  giver
                  3x - 9 = 0

  med normalvektor

                  n = [a;b] = [3;0]

                 


Skriv et svar til: Angiv normalvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.