Matematik

Differentialregning :O hjæææælp mig det haster

23. august 2014 af SabMo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle. Jeg er igang differencere   f(x) = -0.0167x3 +0.3165x.

For derefter at kunne indsætte det i denne formel (se bilag)

Jeg har helt glemt hvordan man gør, håber der er nogle der kan hjælpe mig :)
                               

Vedhæftet fil: hihiihhiih.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2014 af SuneChr

Du benytter differentiationsreglen
(k·xn) '  =  k·n·xn - 1


Svar #2
23. august 2014 af SabMo (Slettet)

Hvordan skal det så indsættes?. Har glemt alt om differentialregning efter ferien 


Svar #3
23. august 2014 af SabMo (Slettet)

Skal det se sådan her ud :D

(k·xn) '  =  k·n·xn - 1

(-0,0167*x3)' = 0,3165·2*x2-1


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. august 2014 af mathon

         f '(x) = -0.0167 · 3 · x3-1  +  0.3165 · 2 · x2-1


Svar #5
23. august 2014 af SabMo (Slettet)

Tak. Men hvordan solver man den i maple? har skrevet følgende men det giver intet resultat

solve(-(0.167e-1*3)*x^(3-1), x)


Svar #6
23. august 2014 af SabMo (Slettet)

Den siger det giver 0. Men det er ikke rigtigt :/

Vedhæftet fil:mat.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2014 af mathon

       Define f(x)= -0.0167x^3+0.3165x^2 
       Define g(x)= d(f(x),x)

                         tast <g(x)>

             ∫(


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2014 af mathon

          ∫(1+(g(x))^2,x,a,b)      hvor   a og b  skal kendes


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2014 af SuneChr

Det drejer sig vist om en opgave, hvor en gokart skal køre langs kurven for  f  svarende til  0 ≤ x ≤ 17 .
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1504514#1504662
# 8  Der skal lige et kvadratrodstegn til formlen for kurvelængden.


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. august 2014 af mathon

i hånden

                  f '(x) = -0.0167 · 3 · x3-1  +  0.3165 · 2 · x2-1  =  -0.0501x2  +  0.633x

og
                 \small \int_{a}^{b}\sqrt{1+(-0,0501x^2++0,633x)^2}dx


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. august 2014 af mathon

           ∫(√(1+(g(x))^2),x,a,b)      hvor   a og b  skal kendes


Skriv et svar til: Differentialregning :O hjæææælp mig det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.