Matematik

Hjælp til monotoniforhold!!

23. august 2014 af heeheee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved: f(x)= 0,5x3 – 3x2 + 4,5x + 2

a) Bestemt ved hjælp af f’(x) monotoniforhold for funktion f

b) Bestem en ligning for tangenten t til grafen for f i punktet (0,2)

c) Grafen for f har en anden tangent, der er parallel med t. Bestem koordinaterne til røringspunktet for denne tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2014 af Matematikhjælpdk (Slettet)

Har du selv nogle forslag?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2014 af mathon

     f '(x) = ?


Svar #3
23. august 2014 af heeheee (Slettet)

Nej, er mega dårlig til det. please hjælp.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2014 af mathon

brug
                \small \left (k\cdot x^n \right ){}'=k\cdot n\cdot x^{n-1}


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2014 af mathon

det vil for eksempel
sige

                          \small \small \left (0,5\cdot x^3 \right ){}'=0,5\cdot 3\cdot x^{3-1}


Svar #6
23. august 2014 af heeheee (Slettet)

Kan man ikke bruge afstandformlen? men hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2014 af mathon

#6
              Nej


Svar #8
23. august 2014 af heeheee (Slettet)

Hov det var ikke til det her, sorry :D

- Men kan du hvilken formel man skal bruge og hvad hvordan du beregner det?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2014 af mathon

              f(x) = 0,5x3 – 3x2 + 4,5x1 + 2x0

              f '(x) = 0,5·3·x3-1 - 3·2·x2-1 + 4,5·1·x1-1 + 2·0·x0-1


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. august 2014 af mathon

b)
       tangentligning i (x0,y0)

                      y = f '(x0) · (x - x0) + y0


Svar #11
23. august 2014 af heeheee (Slettet)

Er der andre formler man kan bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. august 2014 af mathon

kom nu i gang med tangentligningen:

                f '(x) = 1,5·x2 - 6·x + 4,5

                f '(0) = ?


Skriv et svar til: Hjælp til monotoniforhold!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.