Kemi

Opløselighed

23. august 2014 af kingwat (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er på bar bund når det kommer til den slags opgaver. Er der nogen der kan hjælpe med at løse dem eller give mig hints til hvilke formler jeg skal bruge?

Jeg har et molekyle som har en Mw = 296,15 g/mol

pKa-værdien er 4,18 (mest sur) og -2,16 (mest basisk)

1) Estimer hvor stor en del af molekylet som er til stede på carboxylat-form ved 

a) pH = 1,2

b) pH = 5

c) pH = 7,2

2) Estimer opløseligheden (equilibrium solubility) af molekylet ved samme pH-værdier. Til beregning skal du gå ud fra at carboxylsyren har en opløselighed på 2 µg/mL og carboxylaten har en opløselighed på 20 mg/mL. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2014 af mathon

1) Estimer hvor stor en del af molekylet som er til stede på carboxylat-form ved 

a) pH = 1,2                      

b) pH = 5

c) pH = 7,2

        for alle

                          \small \small \alpha =\frac{1}{1+10^{pK_s-pH}}


Svar #2
23. august 2014 af kingwat (Slettet)

Tusinde tak! 

Har du en ide om hvordan opgave 2 kan løses?


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.