Matematik

hjælp hjælp

23. august 2014 af louisehanseen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

er der nogen der gider hjælpe med opgave 13 i dette opgavesæt? HAr virkelig brug for hjælp.http://uvm.dk/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF14/Proever%20og%20eksamen/140523%201stx141-MAT-B-22052014.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2014 af mathon

parablen har ligningen

                           y = ax2 + c   da b = 0       hvor du ser, at a < 0

                           210 = a·02 + c
   og
                          185 = a·1202 + c


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2014 af LeonhardEuler

Du har tre ligninger med tre ubekendte - Løs dem.

P0( -120 , 185 )  og  P1( 120 , 185 )   og    P3( 0 , 210 ) 

 ... indsat i f(x) = ax2 + bx + c

Heraf ses af P3  at   f(0) = 210 = c   og ydermere  ses at når toppunktet ligger y-aksen må b = 0 

I bund og grund har du:    f(x) = ax2 + 210   hvor a kan findes vha. et punkt


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2014 af mathon

Arealet af garageporten

                   A =\int_{-120}^{120}\left (-\frac{1}{576}x^2+210 \right )dx


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Den samme opgave fik du svar på i denne tråd

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1504757


Svar #5
24. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

men jeg forstår altså ikke hvordan man svarer på opgave a ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2014 af LeonhardEuler

#5

Du har fået tre måder at beregne opgaven på: #1, #2 og i linket #4 henviser til.

Hvor går du i stå? Hvad forstår du ikke ved metoderne?


Svar #7
24. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

jeg forstår ikke hvordan man skriver det op og hvad jeg skal indsætte de forskellige steder? JEg tænker måske der er nogen der kan prøve at skrive det op således hvordan man skal skrive det op og hvad man skal skrive de forskellige steder?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. august 2014 af mathon

parablen har ligningen

                           y = ax2 + c   da b = 0       hvor du ser, at a < 0

                           210 = a·02 + c
   og
                          185 = a·1202 + 210

                          \small \small a=\frac{185-210}{120^{2}}=-\frac{1}{576}


Svar #9
24. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

men jeg forstår ikke disse:           210 = a·02 + c
   og
                          185 = a·1202 + 210

Derudover forstår jeg ikke hvordan jeg kommer videre herefter?


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ligningen 

        210 = a·02 + c

er en ligning i c alene, hvor værdien af c umiddelbart kan aflæses.

Ligningen      185 = a·1202 + 210

er en ligning i a alene, der fører til værdien for a. Derefter kan polynomiet opstilles, og man har eftervist udtrykket givet i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. august 2014 af mathon

                   \small \small A =\int_{-120}^{120}\left (-\frac{1}{576}x^2+210 \right )dx=\small \small \left [ -\frac{1}{576}\cdot \frac{1}{3}\cdot x^{3}+210\cdot x \right ]_{-120}^{120}

                  


Svar #12
24. august 2014 af louisehanseen (Slettet)

de to sidste indlæg er svære at forstå


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvad forstår du ikke i det? Forstår du ikke, at arealet beregnes som integralet vist i #11 og #3?

Den første del af opgaven er også forklaret i din anden tråd, se linket i #4.


Skriv et svar til: hjælp hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.