Matematik

Trigometri hjælp!!

23. august 2014 af Marc2105 - Niveau: A-niveau

Hej

Vi får oplyst om trekant ABC at arealet er 22,9 og vinkel B= 32,3, samt at |AB|= 10,6

A) Bestem højden C (har gjort og det giver 4,32)

B) Bestem omkredsen af trekant ABC

Hvordan gør jeg dette!!??

Trekanten er vedhæftet


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2014 af mathon

                                          \small T=22,9=\frac{1}{2}\cdot a\cdot c\cdot \sin(B)

                                           \small \small \small \frac{45,8}{c\cdot \sin(B)}=a

                                           \small \small a=\frac{45,8}{10,6\cdot \sin(32,3^{\circ})}


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. august 2014 af mathon

                                        \small \small b=\sqrt{a^2+c^2-2ac\cdot \cos(B)}                             

                                        omkreds = a + b + c


Svar #3
23. august 2014 af Marc2105

Tak!! :D


Skriv et svar til: Trigometri hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.