Kemi

Hjælp til mængdeberegning!

23. august 2014 af heeheee (Slettet) - Niveau: C-niveau

1. Opskriv og afstem gæring af glukose (C6H12O6):

C6H122O6 (aq) --> 6CO2 + 6H2O (g)

Jeg har problemer med at lave mængdeberegningsskema af den nedenstående opgave:

2. Der afvejes 200,0 g glukose som opløses i 1000 ml vand. Der tilsættes gær i blandingen:

a) Beregn hvor mange gram ethanol der teoretisk kan dannes ud fra 200 g glukose


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Forkert reaktionsskema. Start med og skriv det rigtigt ellers er de andre opgaver umulige

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2014 af Hippocampus (Slettet)

Du mangler helt ethanol som produkt. Der skal ikke være vand som produkt

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2014 af mathon

afstemning

                     \small \small \small C_6H_{12}O_6\, \, _ {(aq)}\: \: \overset{g\ae r}{\rightarrow} \; \; 2\, C_2H_5OH\, \, _ {(aq)}\: \: +\: \: 2\, CO_2\, \, _ {(g)}


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2014 af mathon

mængdeberegning

                                         \small \small \small C_6H_{12}O_6\, \, _ {(aq)}\: \: \overset{g\ae r}{\rightarrow} \; \; 2\, C_2H_5OH\, \, _ {(aq)}\: \: +\: \: 2\, CO_2\, \, _ {(g)}
ækvivalente mængder            1 mol                                  2 mol                                2 mol
                                               180,16 g                             92,14 g
                                                200 g                                     x

     teoretisk mængde ethanol
                                                    \small \frac{x}{92,14\; g}=\frac{200}{180,16}

                                                   \small \small x=\frac{200}{180,16}\cdot \left ( 92,14\; g \right )

                                                 


Skriv et svar til: Hjælp til mængdeberegning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.