Matematik

bestem rentefoden pr. halvår

23. august 2014 af DorteGundersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Så mangler jeg igen hjælp, opgaven lyder som følgende :

Der indbetales 15.000 kr. pr.halvår, første gang den 1/7-92 og sidste gang den 1/7-2000, der er opsparet ialt 371.125,60 (samlet opsparing efter sidste indbetaling).

Bestem rentefoden pr. halvår.

Og så er mit spørgsmål, hvordan ? nogen (sunechr) der kan regne den ud for mig ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt formlerne for annutitetsopsparing.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. august 2014 af mathon

                       \small A_{16}=15.000\cdot \frac{\left ( 1+r \right )^{16}-1}{r}=371.125,60

                        solve(15EE3*((1+r)^16-1)/r=371125.60,r)             kan ikke regnes i hånden        

                        r = 0,055498


Svar #3
23. august 2014 af DorteGundersen (Slettet)

nej det ved jeg godt, men jeg ved ikke hvad solve(15EE... er på min lommeregner men resten kan jeg, kan du forklare lidt mere evt. ? er rentefoden pr. halvår 5,55 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

15EE3 står her for 15000 .

Ja, rentefoden pr halvår er 0,055498 = 5,5498% .


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2014 af SuneChr

# 2
Der foretages faktisk 17 indbetalinger, begge dage incl.  1/7 1992 - 1/7 2000


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det er korrekt. Dermed skal man i udtrykkene i #2 ændre "16" til "17". Den ændrede løsning bliver også lidt "pænere", nemlig r = 0,04500 = 4,500% .


Skriv et svar til: bestem rentefoden pr. halvår

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.