Matematik

vektorerregning

23. august 2014 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogle, som vil hjælpe mig med følgende opgave?

Screen Shot 2014-08-23 at 16.20.53.png


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Tegn grafen for den givne sinusfunktion.

b) Løs ligningen h(t) = 7 . Bestem den mindste løsning > 0.

c) Løs ligningen  h'(t) = 40 , t ∈ [0;1] .


Svar #2
23. august 2014 af Sneharusha (Slettet)

Mange tak, tænkte på i a'eren skal det så være i radianer eller grader?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Opgaven regnes udelukkende i radianer.


Svar #4
23. august 2014 af Sneharusha (Slettet)

Okay, det har jeg også gjort, men synes bare at min graf ser en smule sjov ud:

Screen Shot 2014-08-23 at 21.27.24.png


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er lettere at se grafen, hvis du forbinder punkterne med liniestykker.

Rettelse til #1: I c) løses ligningen |h'(t)| = 40 , t ∈ [0;1] .


Svar #6
23. august 2014 af Sneharusha (Slettet)

Okay, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, og hvis du laver inddelingen mellem punkterne finere, bliver kurven glattere,


Svar #8
23. august 2014 af Sneharusha (Slettet)

Når du siger at inddelingen skal være finere, mener du så at der skal være flere punkter eller?


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, en finere inddeling er en inddeling, hvor afstanden mellem punkterne er mindre. der skal derfor flere punkter til at fylde det samme interval i x.


Svar #10
24. august 2014 af Sneharusha (Slettet)

Undskyld, kan det passe at b'eren har flere løsninger? Har nemlig fået flere løsninger, men i opgaveformuleringen er det blevet formuleret som om, at det kun er et tidspunkt man skal finde.


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Som forklaret i #1 skal man løse ligningen h(t) = 7 . Selv ligningen har flere løsninger, men som opgaven også gør det klart, skal man bestemme det tidspunkt, hvor h(t) = 7 første gang. Det er et ganske bestemt tidspunkt.


Svar #12
24. august 2014 af Sneharusha (Slettet)

Mange tak for hjælpen Andersen11. :)


Skriv et svar til: vektorerregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.