Samfundsfag

Hjælp til argumentation af opgave samf

24. august 2014 af Jepser53 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder desværre fast i en delopgave til en aflevering, som jeg håber i kan hjælpe mig med da den skal afleveres i aften!

Opgaven lyder:

Argumenter ud fra en socialistisk grundholdning imod nedenstående citat om privatisering af sundhedssektoren.

”En høj privat markedsandel er selvfølgeligt ikke et mål i sig selv. Men faktisk bidrager privathospitalerne til at styrke det danske sundhedsvæsen. For det første øger privathospitalerne konkurrencepresset på de offentlige hospitaler. Dette sikrer, at vi danskere får mest sundhed for skattekronerne. For det andet muliggør eksistensen af privathospitaler, at patienterne kan ’stemme med fødderne’, dvs. blive behandlet privat, hvis ventetiden i det offentlige bliver for lang. Dette betyder igen, at danske patienter kommer hurtigere tilbage på arbejde efter en sygdom samt at de offentlige udgifter til sygedagpenge reducers (…)”, siger chefkonsulent Mia Amalie Holstein, CEPOS

Håber at i kan give nogle gode idéer og kommentarer! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2014 af CarstenMatsson (Slettet)

Socialisten vil sige:

Der bliver større skel imellem klasserne pga privat sygeforsikring, at statens sygehustilbud skal være så godt at der ikke er behov for privathospitaler, at det offentlige i sidste ende har en merudgift på privathospitaler uanset hvad, da staten betaler ved for lange ventetider og at man bør centralisere de offentlige sygehuse fremfor at bruge privatisering til at lette byrden.

Der er sikkert flere argumenter.


Skriv et svar til: Hjælp til argumentation af opgave samf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.