Fysik

Parallelforbindelse

25. august 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

To modstande på henholdsvis 400 ohm og 650 ohm parallelforbindes og tilsluttes 220 V.

Strømmen i hver af modstandene er 0,55 A og 0,34 A.

Den samlede strøm er 890 mA.

Hvad er parallelforbindelsens resulterende modstand og hvad betyder resulterende modstand? Svaret er 248 ohm, men hvordan gør man?

Venlig hilsen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket for resulterende modstand i parallelforbindelse:

        \frac{1}{R_{res}}=\frac{1}{R_{1}}+\frac{1}{R_{2}}

Den resulterende modstand kaldes også erstatningsmodstanden.


Svar #2
26. august 2014 af multo26 (Slettet)

Jeg har glemt min brøkregning. Hvordan får man 21/5200 til 248 ohm som er resultatet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvis 1/R = 21/5200 Ω-1 , er R = 1/(1/R) = 5200/21 Ω .

Glemt din brøkregning?

(Hvad man i barndommen nemmer, man ej i alderdommen glemmer).


Svar #4
30. august 2014 af multo26 (Slettet)

Ha ha så har det nok aldrig været for godt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. august 2014 af PeterValberg

Hvis du kender den resulterede strøm (I = 890 mA) og klemspændingen (U = 220 V)
så kan du beregne den resulterende modstand (kredsens samlede modstand) ΣR
vha. Ohm's Lov

\Sigma R=\frac{U}{I}=\frac{220}{0,89}=\;_\cdots

Der er ingen grund til at anvende reciprokformlen i dette tilfælde (men du kan sagtens).

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2014 af PeterValberg

Alternativt:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Parallelforbindelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.