Fysik

Konduktans

25. august 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En leder med konduktansen 15 mS parallelkobles med en anden leder, hvorved den samlede konduktans bliver 40 mS.

Bestem

a) lederens konduktans

b) hver af ledernes resistans

c) den samlede resistans

Hvordan gør man det?

Venlig hilsen


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2014 af Eksperimentalfysikeren

Konduktansen for to parallelforbundne konduktanser er summen af konduktanser.

Resistansen af en leder er den reciprokke værdi af konduktansen.

Stil det op som ligninger og løs dem.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2014 af mathon

\small G=\frac{1}{R}

I parallelkobling
                                  \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! I_1=G_1\cdot U\\I_2=G_2\cdot U

   hvoraf
                                  \small \small I=I_1+I_2=\left ({\color{Red} G_1+G_2} \right )\cdot U={\color{Red} G}\cdot U


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. august 2014 af mathon

hvoraf

b)
                                \small G_2=G-G_1=(40 \; mS)-(15\; mS)=25\; mS =0,025\; \Omega ^{-1}

                                \small \small R_2=\frac{1}{G_2}=\frac{1}{0,025\; \Omega ^{-1}}=40\; \Omega

                                \small \small R_1=\frac{1}{G_1}=\frac{1}{0,015\; \Omega ^{-1}}=66\tfrac{2}{3}\; \Omega


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. august 2014 af mathon

c)

                                 \small R=\frac{1}{G}=\frac{1}{0,040\; \Omega ^{-1}}=25\; \Omega


Skriv et svar til: Konduktans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.