Fysik

2.13 Resistans

25. august 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Fire lige store resistanser parallelkobles hvorved den samlede modstand bliver 30 ohm.

Hvordan bestemmer man modstandenes størrelse?

Venlig hilsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at i parallelforbindelse er de reciprokke modstande additive. Når de enkelte parallelforbundne modstande er ens, har man

        1/Rres = ∑ 1/R = n/R


Svar #2
31. august 2014 af multo26 (Slettet)

#1)

Hvis jeg skriver n/R : 4/30 får jeg 0,1 en trediedel. Og hvis jeg trykker (0,13333333333)-1 får jeg 7,5. Svaret burde være 120 ohm, men jeg gør det måske helt forkert? Hvad er n/R?

I nogle af de andre opgaver har jeg bare lagt de forskellige resistanser sammen for at få den samlede, mener jeg. Det er vel også det additive betyder eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2014 af hesch (Slettet)

n * ( 1 / R ) = 1 / 30Ω    =>

4 / R = 1 / 30Ω    =>

R / 4 = 30Ω    =>

R = 30Ω * 4 = 120Ω


Skriv et svar til: 2.13 Resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.