Fysik

2.16 shuntmodstand

25. august 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Et amperemeter med indre modstand 2,0 ohm parallelforbindes med en shuntmodstand, således at den samlede modstand bliver 0,1 ohm. 

Hvordan bestemmer man shuntmodstandens størrelse?

Venlig hilsen


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt udtrykket for den resulterende modstand i parallel, som du fik i en anden tråd. Samme fremgangsmåde, som i opgaven før med R2.

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1505607


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2014 af mathon


                         \small \frac{1}{}R_{sh}+\frac{1}{}R_{i}=\frac{1}{}R

                         \small \small \small \frac{1}{}R_{sh}=\frac{1}{}R-\frac{1}{}R_{i}=\frac{1}{0,1\; \Omega }-\frac{1}{2\; \Omega }=\frac{19}{2}\: \Omega ^{-1}

                         \small \small \small R_{sh}=\frac{2}{19}\: \Omega


Skriv et svar til: 2.16 shuntmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.