Fysik

2.17 Belastningsmodstand

25. august 2014 af multo26 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

En belastningsmodstand til laboratorieforsøg består af fem enkelte modstande på henholdsvis 55, 110,110, 220 og 440 ohm. Hver modstand er forsynet med en afbryder, så et vilkårligt antal modstande kan parallelkobles.

Angiv de mulige modstandsværdier og de tilsvarende stømme ved tilslutning til 220 V.

Hvordan gør man det?

Venlig hilsen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Igen: benyt at i parallelforbindelse er det de reciprokke resistanser, der adderes.

Her betragtes alle mulige kombinationer af 1 til 5 af modstandene i parallel.

Måske du skulle koncentrere dig om at regne én af denne slags opgaver om parallelforbundne opgaver, før du kaster dig over 5-10 af dem.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2014 af mathon

 55 Ω  med   110 Ω

                               (sum({55,110}-1))-1 = (110/3) Ω ≈ 36,67 Ω

 55 Ω  med   220 Ω

                               (sum({55,220}-1))-1 = 44 Ω

 55 Ω  med   440 Ω

                               (sum({55,440}-1))-1 = (440/9) Ω ≈ 48,89 Ω

 55 Ω  med   220 Ω og 440 Ω

                               (sum({55,220,440}-1))-1 = 40 Ω

 110 Ω  med   220 Ω

                               (sum({110,220}-1))-1 = (220/3) Ω ≈ 73,33 Ω

 110 Ω  med   440 Ω

                               (sum({110,440}-1))-1 = 88 Ω

 110 Ω  med 220 Ω og 440 Ω

                               (sum({110,220,440}-1))-1 = (440/7) Ω ≈ 62,86 Ω

 220 Ω med 440 Ω

                               (sum({220,440}-1))-1 = (440/3) Ω ≈ 146,67 Ω

    

    

    


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2014 af mathon

…når teksten er læst
    "En belastningsmodstand til laboratorieforsøg består af fem enkelte modstande på henholdsvis 55, 110,
     220 og 440 ohm.
"

    Kobbelberegn selv #2's muligheder med endnu 110 Ω.
                    


Skriv et svar til: 2.17 Belastningsmodstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.