Fysik

ELOPGAVE I en pumpestation......

25. august 2014 af 110975 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan skal opgave b og c gribes an ?

fil vedhæftet

Vedhæftet fil: Udklip af opg. 18.5.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2014 af hesch (Slettet)

#0:

b)  Ud fra ledertværsnit i A, skal du beregne dens ohmske modstand. Reaktansen pr. km er opgivet, og du kender således samlet impedans i A. Med kendt belastningsstrøm, kan spændingsfaldet i A findes:

UT = Upumpe + ΔUA

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

c)  Find erstatningsimpedansen, med A og B parallelkoblet. Beregn det nye spændingsfald.

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Husk at holde styr på faseværdier og hovedværdier.


Svar #2
21. september 2014 af 110975 (Slettet)

Erstatningsimpedans? Jeg har lavet lidt her, men ved ikke om det er rigtigt. Og hvordan kommer jeg videre herfra

forhånd tak

fil vedhænger

Vedhæftet fil:studieportalen 001.jpg

Svar #3
21. september 2014 af 110975 (Slettet)

tænker lidt om størrelsesforholdet mellem nye spændingsfald og henholdsvis spændingsfald A , samt B har noget at gøre med det


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2014 af hesch (Slettet)

#2:  Du skal regne i kompekse impedanser, ellers går det galt.

I en faseleder, hvor den ohmske modstand = R, og hvor reaktansen = XL , bliver den komplekse impedans i lederen:

Z = R + j * XL

Erstatningimpedansen pr. fase beregnes så:

Zerstat = ( RA + jXLA ) || ( RB + jXLB )             (  ||  betyder parallel med,  j2 = -1 ).


Svar #5
21. september 2014 af 110975 (Slettet)

sådan her:

 A(1.15+0.3i) = 1,188<14.62

B (0.87+0.36i) = 0.941<22.48

(1/ 1,188<14.62)+( 1/0.941<22.48) = 1.89<-19      1/ 1.89<-19  =0.526<19

dvs spændingsfald parallelkoblet kabler = \sqrt{}3 *30 A * 0.526<19 =27.36<19

men her hvad skal jeg så ?   


Svar #6
21. september 2014 af 110975 (Slettet)

Når jeg har fundet det nye spændingsfald, hvad skal jeg så gøre for at komme videre.?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2014 af hesch (Slettet)

#5: 

spændingsfald parallelkoblet kabler = √3 *30 A * 0.526<19 =27.36<19

Hvorfor √3 ?  Den fundne impedans er en faseværdi ( pr. fase ). Den kan du ikke gange med hovedværdien af strømmen.

Når du har fundet spændingsfaldet, ΔU, over parallelforbindelsen, kan du beregne strømmene ved:

IA = ΔU / ZA ,    IB = ΔU / ZB      ( Beregnes komplekst )

Altså regnereglerne svarer til ohms lov ved jævnstrøm og modstande.


Skriv et svar til: ELOPGAVE I en pumpestation......

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.