Kemi

hvor meget natrium skal der til for at reagere med 200 mL vand

26. august 2014 af Sangi (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej folkens
Spørgsmålet går på: hvor mange gram natrium skal reagere med 200 ml vand for, at man får en natriumhydroxid opløsning på 0,15M?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2014 af mathon

 Du har
                  \small \small \small \left [ N\! a^+ \right ]=0,15\; M=\frac{0,15\; mol}{1000\; mL}=\frac{0,03\; mol}{200\; mL}

elektronens masse negligeres

                 \small \small m(N\! a)=n\cdot M=\left ( 0,03\; mol \right )\cdot \left ( 22,990\; \frac{g}{mol} \right )


Skriv et svar til: hvor meget natrium skal der til for at reagere med 200 mL vand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.