Matematik

Isolere et udtryk i en parantes når parantesen opløftet i x

26. august 2014 af Smail K (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej der ude,

Jeg sidder og har problemer med et udtryk. Jeg skal have isoleret T i følgende udtryk:

(D-T)x -b+l = 0.

Er der nogle metoder som man kan bruge i dette tilfælge, for jeg har svært ved at se hvordan man skal isolere T her.

MVH Smail


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2014 af SuneChr

For  D - T > 0  ∧  b - l > 0  har vi
x·ln (D - T) = ln (b - l)
og dermed
ln (D - T) = [ln (b - l)] / x
Da har vi
e^{\frac{\ln \left ( b-l \right )}{x}}=D-T       ( x ≠ 0)
hvor T så kan isoleres.


Svar #2
26. august 2014 af Smail K (Slettet)

Hvordan kan du konstatere anden linje i dit svar SuneChr
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2014 af SuneChr

Isolér (D - T)x  og ta' ln på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2014 af SuneChr

Man benytter jo de almindelige logaritmeregler,    ln [ (D - T)x ]  =  x·ln (D - T)
og at            a = b  ⇔ ln a  =  ln b  
og            ln a = b  ⇔     eb = a          bemærk dobbeltimplikationerne.


Svar #5
26. august 2014 af Smail K (Slettet)

Jo mange tak skal du have :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. juli 2017 af PerHenrikChristiansen (Slettet)

Det hedder parentes, ikke parantes!


Skriv et svar til: Isolere et udtryk i en parantes når parantesen opløftet i x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.