Matematik

Arealet T udtrykt ved x

26. august 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har vedhæftet en opgave, og jeg kan slet slet ikke løse den. 
Håber der er nogle der vil hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2014 af hesch (Slettet)

#0:  Når B befinder sig i (x,0), må A befinde sig i (0,f(x)) = (0 , (4-x) ).   ( f(x) er liniens ligning )

Ttrekant = ½*højde*grundlinie.

Find maksimum for T(x) ved  dT(x)/dx = 0.     ( Vandret tangent til T(x) ved maksimum )


Svar #2
26. august 2014 af Manu0407 (Slettet)

Såååå der skal stå 1/2*x(4-x) ?? Eller hvad?

Jeg forstår det virkelig ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den grønne trekant ACB er retvinklet. Den ene katete har længden |AC| = x, mens den anden katete har længden |BC| = 4 - x . Derfor bliver udtrykket for trekantens areal netop udtrykket for T(x) som vist i opgaven.

        T = (1/2)·|AC|·|BC| = ...


Svar #4
26. august 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg fandt ud af det! Men ellers mange tak! Hvad med bestem x, så arealet bliver størst muligt? Så skal jeg vel sig T(x)=0?


Svar #5
26. august 2014 af Manu0407 (Slettet)

T'(x)=0 selvfølgelig


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal finde maksimum for T(x). Bemærk, at T(x) er et 2.-gradspolynomium, hvis graf er en parabel, der vender grenene nedad. Det har derfor maksimum i toppunktet. Du kan også løse ligningen T '(x) = 0 .


Svar #7
28. august 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jeg kan stadig ikke finde ud af at løse denne opgave! Hvordan differentiere jeg T(x)???


Svar #8
28. august 2014 af Manu0407 (Slettet)

AHA! Jeg har fundet ud af det. 
T'(x)= 2-x

Men nu skal jeg sætte det i lig 0. Så altså: 0 = 2-x

Og hvordan kommer jeg så videre herfra? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. august 2014 af hesch (Slettet)

0 = 2 - x      =>

x = 2

Indsæt dette i T(x) og bestem herved det maximale areal


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2015 af Anonym1222

#8

AHA! Jeg har fundet ud af det. 
T'(x)= 2-x

Men nu skal jeg sætte det i lig 0. Så altså: 0 = 2-x

Og hvordan kommer jeg så videre herfra? 

Hej. 

HAr lige fået den samme opgave og har det lidt svært med at forstå hvordan du fandt frem til T'(x) = 2-x

Det kunne være dejligt hvis du ville foklare dette :) tak 


Skriv et svar til: Arealet T udtrykt ved x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.