Kemi

Kemi opgaver (HJÆLP)

26. august 2014 af anon1996 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har brug for hjælp til denne opgave..... er helt lost!!

Kobber(III)ioner kan i fire trin optage ammoniakmolekyler:


Cu^2+(aq) + NH3(aq) -> <- cu(NH3)^2+ (aq)

Cu(NH3)^+ (aq) + NH3(aq) -> <- cu(NH3)^2 + (aq)

Cu(NH3)2^2+ (aq) + NH3(aq) -> <- Cu(NH3)3^2+(aq)

Cu(NH3)3^2+(aq) + NH3(aq) -> <- Cu (NH3)4^2+(aq)

Opskriv reaktionsbrøken for hver af delreaktionerne og vis, at bruttoreaktionens reaktionsbrøker er lig med produktet af de tre delreaktioners reaktionsbrøker :

Ligevægtskonstanterne for delreaktionerne er 1.78*10^4 , 4,07*10^3 , 9,55*10^2 og 1,74 *10^2 M^-1

Beregn ligevægtskonstanten for bruttoreaktionen 

Tak på forhånd :) !


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2014 af Heptan

Der er tale om kobber(II)ioner.

En reaktionsbrøk for en reaktion

A + B --> C

opskrives som koncentrationen af produkterne over koncentrationen af reaktanterne.

Y=\frac{[C]}{[A]\cdot [B]}

Hvis reaktionen er i ligevægt, er Y = K.

For et produkt af fire ligevægtslove ses det let, at ligevægtskonstanten for bruttoreaktionen således kan betegnes:

K=K_1\cdot K_2\cdot K_3\cdot K_4


Svar #2
26. august 2014 af anon1996 (Slettet)

jamen k1, k2... osv er det konstanterne?


Svar #3
26. august 2014 af anon1996 (Slettet)

og jeg forstår ikke hvad det der bruttoreaktion er... og hvordan finder man det? :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2014 af Heptan

#2 ja

#3 Du har selv skrevet "bruttoreaktionens reaktionsbrøker er lig med produktet af de tre delreaktioners reaktionsbrøker"

Bruttoreaktionen det er den samlede reaktion. For to delreaktioner

A + B --> C

C + B --> D

er bruttoreaktionen givet ved

A + 2 B --> D


Svar #5
26. august 2014 af anon1996 (Slettet)

Okay nu giver det mere mening... tusind tak! :)


Skriv et svar til: Kemi opgaver (HJÆLP)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.