Matematik

2 små ligninger - HJÆLP!

26. august 2014 af Mumi95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej - jeg er lige stuck i de her to små ligninger. Hvis jeg bare kan få hjælp med en af dem, så kan jeg gætte mig frem i den næste...:

Opgave 3

Løs følgende ligningssystem uden hjælpemiddel:

                                                                       2x + 3y = 4

                                                                       3x + 4y = 7

:-(


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2014 af peter lind

Der er flere muligeheder.

Lige store koefficienters metode:

Gang den første ligning med 3 og den anden ligning med 2. Træk reslultatet fra hinanden.

alternativ

Isoler x i den første ligning og sæt resultatet ind i den anden ligning. Det giver en ligning i y


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2014 af mathon

Determinantmetoden (Cramers regel)

                  \small D=\begin{vmatrix} 2 &3 \\ 3&4 \end{vmatrix}=-1         

                  \small D_x=\begin{vmatrix} 4 &3 \\ 7&4 \end{vmatrix}=-5         

                  \small \small D_y=\begin{vmatrix} 2 &4 \\ 3&7 \end{vmatrix}=2         

                        \small \small x=\frac{D_x}{D}

                        \small \small y=\frac{D_y}{D}


Svar #3
27. august 2014 af Mumi95 (Slettet)

#1 forstod det ikke helt mathon, kan du ikke prøve og skrive ligningen til enden, så jeg kan forstå? :/


Skriv et svar til: 2 små ligninger - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.