Matematik

Regning med bogstaver

26. august 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået nogle opgaver for i matematik- men der er et af spørgsmålene jeg ikke helt forstår. Efter at have prøvet at regne det ud flere gange tror jeg nu at jeg er kommet til det rette resultat, men vil hører om der er nogen der kan bekræfte det:) ....da jeg ikke lige har fået min bog endnu.

opgaven går ud på:

a = 2, b= -3, c = 4 og d = -5

regnestykket: a-b ( c+d) = 

Hvis der er nogen der vil fortælle mig hvordan de regner det ud, og evt hvorfor- vil jeg blive rigtig glad.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt talværdier på bogstavernes plads og regn færdig.


Svar #2
26. august 2014 af HFNU (Slettet)

Ja :) det er mere rækkefølgen jeg tænker på her:) da det jo er vigtigt for resultatet.

Kan man sige 2-3*4*-3*-5??? eller er det lidt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du kan ikke bare smide fortegnet for b væk.

        a - b·(c+d)

       2 - (-3)·(4+(-5)) = ...


Svar #4
26. august 2014 af HFNU (Slettet)

Ja jeg kan godt se hvordan du har regnet det første ud med 2-(-3) *4 men hvordan kommer du frem til at skulle gang med (-5))??? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der skal ikke ganges med (-5). Man skal finde summen af de to tal 4 og (-5) .

        4 + (-5) = 4 - 5 = ...


Svar #6
26. august 2014 af HFNU (Slettet)

ok det er -1 hvis man trækker 4-5 fra hinanden. Skal man så muligvis dele det med 2 ?? for at finde summen?


Svar #7
26. august 2014 af HFNU (Slettet)

er ret forvirret nu


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, det er jo summen allerede. Der skal ikke findes gennemsnit.


Svar #9
26. august 2014 af HFNU (Slettet)

Ok tak nu tror jeg måske jeg forstår det- skal det give -1?


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja.


Svar #11
26. august 2014 af HFNU (Slettet)

1000 tak for hjælpen:)) jeg håber jeg kan huske rækkefølgen nu


Skriv et svar til: Regning med bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.