Matematik

systemet i tangenthældningerne

26. august 2014 af HomeWorkk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg skal finde systemet i tangenthældningerne for x^2, x^3, x^4, x^5

Hvordan gør man det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal benytte det vink, der står i opgaven. Vi aner ikke, hvad eksperiment 2 går ud på.


Svar #2
26. august 2014 af HomeWorkk (Slettet)

i eksperiment 2 skulle jeg finde hældningskoefficienterne med

forskriften: f(x)= x^3-4x og x værdierne startede fra -2, -1,  -0.5, 1, 2

punkter lå på en ret linje og forskriften kom til at hedde y=2*x-4

men jeg kan ikke se sammenhængen mellem eksperiment 2 og 3, så jeg ved ikke rigtig, hvad jeg skal gøre,


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er ikke særlig klart. Punkterne på grafen for funktionen f(x) = x3 - 4x ligger ikke alle på en ret linie. Måske skulle man bestemme tangenten til grafen i et bestemt punkt?


Svar #4
26. august 2014 af HomeWorkk (Slettet)

jo, det skulle jeg også 


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så kan du vel benytte den samme metode på disse funktioner?


Svar #6
26. august 2014 af HomeWorkk (Slettet)

er x værdierne så x^2 og x^3 osv.

men hvad er så forskriften


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg aner ikke, i hvilket punkt du bestemmer tangenterne. Funktionernes forskrifter er givet i opgaven.


Skriv et svar til: systemet i tangenthældningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.