Matematik

Vandstanden

26. august 2014 af Julie1311 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej er der nogen der kan hjælpe med denne opgave tak på forhånd
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2014 af Heptan

Du ved at radius af cirklen er 100 cm = 1 m

Beregn arealet af den kvarte cirkel:

Arealet af en cirkel er givet ved pi*r^2

En fjerdedel er altså 1/4 * pi * r^2 = 1/4 * pi * (1 m)^2 = 1/4 pi m^2

Arealet af det blå område er givet ved arealet af den kvarte cirkel minus arealet af den retvinklede trekant i kvartcirklen.

Trekantens areal er givet ved

T = 1/2 * 1 m * 1m = 1/2 m^2

Således er arealet af det blå område givet ved

1/4 pi m^2 - 1/2 m ^2

Info mangler: hvor lang er tanken?


Svar #2
26. august 2014 af Julie1311 (Slettet)

Tanken er 10 meter lang

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2014 af Heptan

Hvis vi går ud fra, at tankvognen var fuld, da den ankom om morgenen, da indeholdt en fuld tank 5000 L = 5000 dm^3 = 5 m^3

Volumen af en cylinder er givet ved pi * r^2 * h

hvor h i dette tilfælde err længden af tanken.

Da r = 1 m kan vi nu beregne h

5 m^3 = pi * h * m^2

h = (5 m^3)/(pi * m^2) = 5/pi m

Således kan vi nu beregne volumen af indholdet i tanken da dagen var forløbet:

V = (1/4 pi m^2 - 1/2 m ^2) * h = (1/4 pi m^2 - 1/2 m ^2) * 5/pi m = 0,454 m^3

Der er altså gået ca. 4,5 m^3 vand til spilde i løbet af dagen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2014 af Heptan

Ok, se bort fra #3

Hvis tanken istedet er 10 m lang, er volumen af indholdet i tanken givet ved

V = (1/4 pi m^2 - 1/2 m ^2) * 10 m = 2,85 m^3

Dvs. der er forsvundet 5 m^3 - 2,85 m^3 = 2,15 m^3


Skriv et svar til: Vandstanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.