Matematik

Vektorer i planen.?

26. august 2014 af Eliasz - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem i planen er tre vektorer u, v og c givet ved

u= (4,1), v=(-5,7) og c=u-v

Beregn koordinatsættet til hver af vektorerne c og tværvektor af c.

Beregn vinklen mellem c og u+v.

To vektorer a og b er bestemt ved, at

a-b=c og a+b= tværvektor af c.

Gør rede for, at vektorerne a og b står vinkelret på hinanden og har samme længde


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2014 af peter lind

Hvad har du selv gjort ? Forslag ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt vektorernes koordinater og bestem c og c^ .

Benyt udtrykket for cosinus til vinklen mellem to vektorer.

Udtryk a og b ved c og c^ og beregn så ab , |a| og |b| .


Svar #3
26. august 2014 af Eliasz

Skal man bare trække vektor u fra vektor v, for at finde vektor c??


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, man skal trække vektor v fra vektor u. c = u - v .


Svar #5
26. august 2014 af Eliasz

Kan det passe at vektor c giver \binom{-9}{6} ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej, det er ikke korrekt. Du har beregnet v - u . Man skal beregne u - v .


Svar #7
26. august 2014 af Eliasz

Så er det vel \binom{9}{-6}


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, u - v er jo lig med -(v - u) .


Svar #9
26. august 2014 af Eliasz

Når jeg skal beregne vinklen mellem dem, skal jeg så lægge vektor u og v sammen og dernæst regne viderer??


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, eller du kan regne direkte på udtrykkene i u og v.


Svar #11
26. august 2014 af Eliasz

Vil der være en ny vektor når man lægger vektor u og v sammen?
Fordi når jeg regner vinklen mellem u og c giver det 47 grader, mens når jeg gør det med u+v og c giver det 130 grader.
Jeg har prøvet at tegne det, men det gav ikke mening??

Brugbart svar (0)

Svar #12
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Man skal bestemme vinklen mellem vektorerne c og u+v . Vektoren u+v er ikke den samme vektor som u.


Skriv et svar til: Vektorer i planen.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.