Fysik

Skråt kast i et homogent tyngdefelt.

26. august 2014 af KamillapigenXD (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvis kastet er vandret, altså at vinklen a=0 men hvor y ikke er lig med 0 i t=0 er formlen så den samme som et skråt kast i et homogent tyngdefelt bare med en konstant y0 på?

Altså:

     x=v0*cos(a)*t

     y=-1/2*g*t^2+v0*sin(a)*t+y0


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, og så benyt, at a = 0 , så cos(a) = 1 og sin(a) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2014 af mathon

                     \small \small \small x =v_{0x}\cdot t=v_0\cdot \cos(\alpha )\cdot t

                     \small y=-\frac{g}{2\cdot v{_{0}}^{2}\cdot \cos^2(\alpha )}\cdot x^2+\tan(\alpha )\cdot x


Svar #3
26. august 2014 af KamillapigenXD (Slettet)

Tak 


Svar #4
26. august 2014 af KamillapigenXD (Slettet)

Har jeg så lov til at skrive dette som en vektor af funktionen s(t)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2014 af mathon

skrå kast uden luftmodstand udgående fra (0,0):

                                     \small \overrightarrow{r(t)}=\begin{pmatrix} v_0\cdot \cos(\alpha )\cdot t\\ -\frac{g}{2}\cdot t^2+v_0\cdot \sin(\alpha )\cdot t \end{pmatrix}

vandret kast udgående fra (0,yo):

                                     \small \overrightarrow{r(t)}=\begin{pmatrix} v_0\cdot \cos(\alpha )\cdot t\\ -\frac{g}{2}\cdot t^2+y_0 \end{pmatrix}

lodret kast udgående fra (0,0):

                                     \small \overrightarrow{r(t)}=\begin{pmatrix} 0\\ -\frac{g}{2}\cdot t^2+v_0\cdot t \end{pmatrix}


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2014 af mathon

korrektion

vandret kast udgående fra (0,yo):

                                     \small \small \overrightarrow{r(t)}=\begin{pmatrix} v_0\cdot t\\ -\frac{g}{2}\cdot t^2+y_0 \end{pmatrix}


Skriv et svar til: Skråt kast i et homogent tyngdefelt.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.