Matematik

Bestemme rumfang

26. august 2014 af Peter19952 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, Jeg ved ikke hvordan jeg skal lave denne opg.

Mange tak på forhånd, hvis i vil må i gerne forklare det grundigt, da jeg har glemt/ikke har styr på hvordan man laver sådan en opgave. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2014 af mathon

                   \small V_1=\pi \cdot \int_{0}^{10}\left (\sqrt{\frac{2x+5}{\pi }} \right )^2dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2014 af mathon

                  \small V_2=\pi \cdot \int_{10}^{k}\left (\sqrt{\frac{2x+5}{\pi }} \right )^2dx=116


Svar #3
26. august 2014 af Peter19952 (Slettet)

mange tak!  jeg spørger lidt dumt, men er det det eneste man skal regne ud i opg a) for da jeg søgte i bøger og på nettet efter svar var besvarelserne meeeget lange.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. august 2014 af mathon

"Værktøj" for en kontinuert funktion f(x) i intervallet [a;b]

Volumen ved en drejning på 360° om x-aksen

                          \small V_x=\pi \cdot \int_{a}^{b}\left ( f(x) \right )^2dx


Svar #5
26. august 2014 af Peter19952 (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen. Er a og b(i integralet) henholdsvis 0 og 10, fordi at den ene funktion er x=10?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2014 af mathon

fordi den nedre grænse er 0 og den øvre grænse er 10


Skriv et svar til: Bestemme rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.